Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2021 » Січень » 29 » До Дня пам'яті героїв Крут
9:37 AM
До Дня пам'яті героїв Крут

Під Крутами пішли в безсмертя

 

29 січня Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами - однієї з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років, яка стала символом незламності і стійкості українських воїнів. Ця знаменна дата завжди в центрі уваги бібліотечних закладів Куяльницької громади, які щороку вшановують героїв Крут під час різноманітних тематичних заходів.

Користувачам центральної  бібліотеки презентована книжкова виставка "Під Крутами пішли в безсмертя", біля якої проходить патріотичний екскурс «За Україну вільну і соборну життя поклали в боротьбі». Особливою увагою читачів користується книга Костянтина Тур-Коновалова "Крути 1918" - драматична історія про героїзм українських юнаків, заснована на реальних подіях, на сторінках якої можна знайти і карту історичних подій, і цитати з розповідей очевидців, і навіть газетні вирізки.

В бібліотеці селища Борщі відбулась патріотична година "Навіки молоді герої Крут". Бібліотекар Оксана Перебітюк зачитала вірш Павла Тичини "Пам'яті тридцяти", який присвячений молодим українцям, що загинули у бою під Крутами, а потім разом із присутніми згадали тих, хто 103 роки тому віддав життя за свободу і незалежність нашої держави, переглянули відео "Бій під Крутами" та ознайомились з тематичною виставкою "На Аскольдовій могилі України цвіт."

В Гоноратській бібліотеці пройшов патріотичний екскурс "Крути: і сум, і біль, і вічна слава". До уваги читачів представлено однойменну виставку, на якій розкрито історію та хід бою під Крутами, художня та документальна література яка висвітлює нескореність духу нашої нації.

Працівники  культури  села  Качурівка  підготували  та  провели  патріотичну  годину «Їх  імена  в  літописі  історії  України». В  сільській  бібліотеці  до  уваги  користувачів  була  розгорнута  пізнавальна  документальна  виставка «Бій  під  Крутами - символ  героїзму  та  відданості  Українській  державі», змістовний  огляд  якої  провела  сільський  бібліотекар Катерина  Гоцуленко. Присутні  переглянули  документальний  фільм « Пам’ятай  про  Крути», в  якому  йдеться  про  ті  трагічні  події,  про  те,  як  бій  під  Крутами  став  боєм  за  майбутнє  України. Наприкінці заходу  завідуюча  сільським  клубом  Поштар  Ольга  Михайлівна  прочитала  вірш  Павла  Тичини «Пам’яті  тридцяти»  та  всі  присутні  вшанували  пам’ять  про  загиблих  хвилиною  мовчання.

У Малофонтанській бібліотеці  відбувся відеоперегляд "Бій під Крутами - як це було", який розповів про бій під Крутами, що набув для Українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Користувачі бібліотеки також мали змогу переглянути  патріотичну книжкову виставку "Квіти в полі, там де Крути".

В бібліотеці села Мардарівка відбувся кінопоказ історичної драми режисера Олексія Шапарєва "КРУТИ 1918", в основі сюжету якої - реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року. Бібліотекар Людмила Шевченко познайомила присутніх з подіями тих, хоч і далеких, але таких близьких нам по духу, часів 29 січня, розповіла, як гинув цвіт України в обличчі молодих юнаків-кадетів в боях з нерівними військовими силами.

В Косівській бібліотеці відбулась година пам'яті "Крути - невгамовний вогонь української волі", проведена бібліотекою спільно з Будинком культури. Бібліотекар Олена Дегтяренко розповіла присутнім про пам’ятний бій під Крутами, а директор БК Олена Кондельчук продемонструвала заздалегідь змонтовану відео презентацію. Відвідувачі дізнались для себе багато нового та кожен зі своїми думками покинув приміщення бібліотеки.

БІльше фото - на блозі ЦБС

Переглядів: 1270 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz