Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Січень » 30 » До Дня пам'яті героїв Крут
12:33 PM
До Дня пам'яті героїв Крут

Крути - перемога українського духу

 

29 січня Україна вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами - однієї з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років, яка стала символом незламності і стійкості українських воїнів. Ця знаменна дата завжди в центрі уваги бібліотечних закладів Куяльницької громади, які щороку вшановують героїв Крут під час різноманітних тематичних заходів.

До уваги користувачів центральної бібліотеки були презентовані книжкова виставка "Під Крутами пішли в безсмертя" та добірка відеоматеріалів "Навіки молоді герої Крут". В центральній дитячій бібліотеці пройшла презентація українського історичного кінофільму "Крути 1918" та зустріч з учасником ООС, військовослужбовцем Дмитром Зайцевим.  

Бібліотекарі села Липецьке Любов Лунгул та Лариса Дімплу провели історичну годину "Навіки молоді - герої Крут", під час якої презентували книжкову виставку "Герої, що полягли під Крутами" та відеоролик про героїчний подвиг юнаків, що полягли за незалежність молодої Української Держави на станції Крути у 1918 році. Пам'ять юних Героїв була вшанована хвилиною мовчання.
Інформаційна година "Крути - бій за майбутнє" з тематичною відеопрезентацією та документальним фільмом відбулась в бібліотеці села Коси для учнів 4 класу місцевої школи (бібліотекар Олена Дегтяренко).  Історична година до дня пам'яті Героїв Крут "Навіки молоді - Герої Крут» пройшла для читачів шкільного віку і в бібліотеці села Малий Куяльник (бібліотекар - Олена Цуркан).

До уваги користувачів Новоселівської сільської бібліотеки була представлена викладка літератури "Крути - перемога українського духу" (завідуюча Олена Швець), а читачі селища Борщі (бібліотекар Оксана Перебітюк) ознайомились з прес-виставкою "Нам не забути славу Крут" та переглянули відеоролик "Бій під Крутами".

У Малофонтанській сільській бібліотеці завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва спільно з завідуючою клубом Іриною Попенко провели годину-реквієм «Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ» для учнів Малофонтанської школи. Пізнавальним для всіх присутніх став відеоперегляд «Недооцінений урок історії. Герої Крут» та огляд інформаційного стенду "Пам’ятаємо героїв Крут".

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 736 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz