Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Січень » 30 » До Дня пам'яті героїв Крут
11:47 AM
До Дня пам'яті героїв Крут

Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ

 

29 січня 1918 року під невеличкою станцією Крути, що на Чернігівщіні,  відбувся бій, який на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободі і незалежність. В День пам'яті героїв Крут в бібліотеках Куяльницької громади були проведені заходи з вшанування пам'яті юних київських студентів, які віддали своє молоде життя в ім'я волі свого народу.

Розпочала низку заходів центральна бібліотека. Історичний екскурс "Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ" запропонувала учасникам апаратної наради Куяльницької сільської ради бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. В приміщенні медіацентру до уваги читачів бібліотекарем Ольгою Волкунович була продемонстрована відеопрезентація "Біль мого народу - Крути", а в читацькій залі була проведена презентація книжкової виставки "Під Крутами пішли в безсмертя".

В бібліотеці селища Борщі (Зірниця) відбулась історична година "Хоробрі серця України", в Косівській бібліотеці - вечір пам'яті  "Крути: подвиг і трагедія України", в Гидеримській бібліотеці - вечір-реквієм "Тут України юнь свята за волю полягла", в Куяльницькій бібліотеці - вечір пам'яті «За мирний світ під Крутами стояла країна молода» .

Працівниками культури села Липецьке був проведений вечір-реквієм "Герої, що полягли під Крутами", працівники культури села Малий Фонтан запросили дітей на патріотичну годину «Герої Крут - наша гордість та вічний біль», а бібліотека селища Борщі підготувала для своїх юних читачів цілий цикл пам'ятних заходів: презентацію книжкової виставки "Пам'ятай про Крути", бібліографічний огляд літератури "Бій під Крутами: відомі і невідомі сторінки історії" та історичну годину «Слава, народжена в вогні».

До уваги учасників заходів бібліотекарями були запропоновані презентації тематичних книжкових виставок, огляди літератури, розповіді про історичні події знаменного січня 1918 року, про нерівний п’ятигодинний бій під залізничою станцією Крути, де схилили голови юні студенти, що стали на захист незалежності своєї Вітчизни, про поховання героїв в Києві на Аскольдовій горі, декламації віршів П. Тичини «Пам'яті тридцяти» та С. Губернача «Героям Крут», перегляд кінофільму "Крути 1918" та інших відеоматеріалів, присвячених битві під Крутами. Память полеглих героїв була вшанована хвилиною мовчання та запаленням свічок.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 439 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz