Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Січень » 30 » До Дня пам'яті героїв Крут
3:31 PM
До Дня пам'яті героїв Крут

Крути - цвіт української нації

 

29 січня вся Україна відзначила 99 річницю бою під Крутами, який відбувся у 1918 році. Трагічна загибель 300 київських студентів, які захищаючи підступи до Києва, вступили в нерівний бій з шеститисячної армією більшовиків, стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну України. Пам’яті юних героїв були присвячені тематичні заходи в бібліотеках нашого району.
В центральній районній бібліотеці в рамках циклу історичних пазлів одного дня, присвяченого пам’яті Героїв Крут, відбулись презентація книжкової виставки «Крути – цвіт української нації», історична година «Пам’ятайте минуле – заради майбутнього» та перегляд відеофільму «На Аскольдовій могилі поховали їх».
Година пам’яті "Вони загинули за Україну" зібрала читачів Куяльницької бібліотеки. Доречним доповненням до скорботних урочистостей стала розгорнута виставка «Їх подвиг не забутий», а світло запаленої свічки стало даниною пам’яті. 
В Гидеримській сільській бібліотеці пройшла година-реквієм під назвою "Тут України юнь свята за волю полягла", присвячена бою під Крутами. Бібліотекарями центральної бібліотеки села Липецького був проведений вечір пам'яті "Пам'ятаємо справжніх героїв Крут"  з учнями 9 класу місцевої школи,  бібліотекарями села Малий Фонтан – вечір-реквієм "Ми Вас пам'ятаємо в пісні, і в вірші і в серці своєму". В бібліотеці села Коси відбулась година пам'яті "Герої Крут - для нащадків взірець".
Книжково-інформаційна  виставка під назвою "Нам не забути славу Крут"  та поетична година  «Юні борці Батьківщини» були проведені для читачів бібліотеки села Борщі, а для читачів селища Борщі була запрошено на урок-реквієм "Крути: честь і трагедія України".

Кожен захід був завершений хвилиною мовчання та запаленням свічок на знак вшанування пам'яті юних героїв. І нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічно! І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину!

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 568 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz