Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Січень » 29 » До Дня пам'яті героїв Крут
12:05 PM
До Дня пам'яті героїв Крут

Через Крути у майбуття

 

29 січня Україна відзначає День пам’яті героїв Крут. 98 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. В цей день в бібліотеках району проходять урочисті заходи, метою яких є вшанування подвигу юних героїв,  увічнення звитяги українського духу і зброї в історичній пам'яті народу.

В бібліотеці селища Борщі був проведений історико-патріотичний екскурс "Згадаємо юність, що горіла у Крутах".  Бібліотекар Оксана Перебітюк  розповіла про бій під Крутами та запропонувала до уваги викладку літератури "Біль мого народу- Крути". Наприкінці заходу всі присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання. 

Відомі поетичні рядки українського поета Павла Тичини "Пам'яті тридцяти" урочисто звучали в бібліотечній залі станції Борщі, до якої на історико-патріотичні читання "Навіки молоді герої Крут" завітали учні 5-7 класів Борщівської НВК №2. Завідувачка бібліотекою Ганна Трояновська розповіла дітям про знаменитий за своєю трагічністю і героїзмом бій під Крутами та запросила до перегляду відеофільму "Лист без конверта", присвячений воїнам Крут.

В Куяльницькій сільській бібліотеці пройшов
вечір пам'яті "Пам'ятай про Крути" та презентація книжкової вставки "Їх подвиг не забуто". Зануритись в історію нашої країни, згадати  славетні сторінки боротьби юних патріотів України та віддати шану пам'яті полеглих допомогла учням місцевої школи завідувачка бібліотекою Тетяна Бойко.

Центральна районна бібліотека підготувала  презентацію книжкової виставки  "Згадаймо юність, що горіла в Крутах". До уваги читачів представлені історико-документальні видання,   художні твори,  ілюстрації та фотографії, присвячені справжнім синам України, полеглим за її волю та незалежність.

Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.
 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 585 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz