Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Серпень » 28 » До Дня Незалежності України та Дня Прапора України
11:21 AM
До Дня Незалежності України та Дня Прапора України

Урочистий семінар бібліотекарів Куяльницької громади до Дня Незалежності України

 

В рамках святкування Дня Незалежності України та Дня Прапора України 23 серпня в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС відбувся урочистий семінар бібліотечних працівників, під час якого бібліотекарі приєднались до всесвітнього флешмобу "Прапор України - прапор миру, честі, єдності та гідності", оголошеного Президентом України до Дня Прапору України. 

В ході семінару відбулось оголошення переможців конкурсу краєзнавчих робіт «Подільщина у вишневому полоні» в рамках краєзнавчого огляду-конкурсу «Мій рідний край, моя земля». З аналізом конкурсних робіт виступила бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, яка відмітила кращі роботи та наголосила на загальних недоліках деяких робіт. 

Переможцем конкурсу стала робота завідувачки бібліотекою-філієюю №35 с. Станіславка Валентини Христич "Станіславка у вишневому полоні", виконана в друкованому та електронному вигляді. Особливостю роботи є її повна автентичність. Вдало використаний місцевий фольклор, розповідь про історію появи вишні в селі, та сучасні її сорти, фотографії вишитих рушників місцевих майстринь з орнаментами вишні, рецепти вишневих страв місцевих господинь, вірші станіславських дітей.

Диплом і подарунок бібліотекареві вручила запрошена на семінар начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга Шапран, зазначивши, що такі краєзнавчо-пошукові роботи дуже важливі для збереження історичної пам'яті, культури та народних традицій нашої громади.

Подарунком була відзначена і бібліотекар бібліотеки-філії№42 села Чубівка Неоніла Яніцька за активну допомогу в проведенні районних фестивалів, під час яких вона завжди підтримує смачною домашньою випічкою. Її пироги добре відомі не тільки в Куяльницькій громаді, а й в Любашівці і в Одесі.

Завершувала семінар директор ЦБС Світлана Дюгаєва, наголосивши, що всі роботи краєзнавчого конкурсу "Подільщина у вишневому полоні" стануть в нагоді при проведенні щорічного районного фестивалю вишні "Open аir Вишня FEST", а вірші, присвячені вишні, завдяки роботі бібліотекарів вже увійшли до нової тематичної поетичної збірки "У вишневому полоні", відкривши двері молодим талантам у світ поезії.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 596 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz