Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Жовтень » 16 » До Дня козацької слави
2:53 PM
До Дня козацької слави

Подорож козацькими стежками

 

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі були широко відзначені День захисника України та  День українського козацтва. Патріотичні заходи з нагоди цих свят відбулись в багатьох бібліотеках Куяльницької громади.

В селі Липецьке працівниками культури Інгою Урсул, Любов’ю Лунгул та Ларисою Димпул була проведена літературно-пізнавальна гра «Козацтво – світла сторінка історії» з оглядом книжкової виставки та літературною вікториною. 

Працівники культури села Малий Куяльник: бібліотекар Олена Цуркан та завідувачка клубом Наталія Сергенчук запросили дітей до участі у конкурсно-розважальній програмі «Оживає дух козацький!», під час якої був приготовлений символічний козацький куліш, відбулись веселі, пізнавальні конкурси та презентація книжкової виставки  «Україна: від подиху століть до сьогодення».

Бібліотекарі Куяльницької сільської бібліотеки Марія Каназірська та Рита Гарматюк завітали до учнів 4-го класу місцевої школи з історичною подорожжю казками та легендами "Ми нащадки козацької слави" та презентацію книжкової виставки «Козацькому роду нема переводу».

Завідуюча Новоселівською сільською бібліотекою Олена Швець і працівники Будинку культури Мар'яна Мойсенець та Людмила Мойсенець провели конкурсно-пізнавальний вернісаж "Про подвиги, про доблесть і про славу", запропонувавши до уваги присутнім відеоролик "Історія українського козацтва", презентацію книжково-ілюстративної виставки "Слава козацька вічно жива» та конкурси "Козацька кмітливість", "Загадкова скринька", "Кашовари" та ін.

В Косівському будинку культури за участю бібліотекаря Олени Дегтяренко, директора Будинку культури Олени Кондельчук та художнього керівника Андрія Маліновського відбулась гра-конкурс "Козацькі забави",  в бібліотеці села Стара Кульна пройшла гра-подорож "Подорожуємо козацькими стежками", проведена завідувачкою бібліотеки Ганною Кабак, а бібліотекар села Мурована Алла Кошетар запропонувала для учнів місцевої школи годину історії "Мандри до козацьких скарбів" та історичний вернісаж  "Де козак - там і слава".

Всі заходи в бібліотеках пройшли у дусі патріотизму та почуття гідності за наших видатних предків і дозволили немов би зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 437 | Додав: Olga | Теги: свято, козацтво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz