Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Листопад » 18 » До Дня Гідності та Свободи
4:32 PM
До Дня Гідності та Свободи

Шляхом Гідності і Свободи


21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності і Свободи, встановлений відповідно до Указу Президента України з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року і в листопаді 2013-лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського вибору. 
З нагоди пам'ятної дати  в центральній районній бібліотеці
18 листопада пройшла презентація книжково-документальної виставки "Шляхом Гідності і Свободи".  Під час презентації виставки відбулась прем'єра нової книги відомого українського письменника сучасності Андрія Кокотюхи "Вогняна зима". Бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська розповіла, що новий роман Андрія Кокотюхи – це тисячі українців, що опинилися у вирі Революції Гідності, щоправда, по різні боки барикад, це складна мозаїка емоцій, що вирували і на Майдані, і в Маріїнському парку, і навіть під шоломом бійця «Беркуту». Книжка пахне димом палаючих шин і обпікає вогнем очей, з ії сторінок чути грюкіт бруківки і скажений ритм серцебиття.
Пригадати пам'ятні події, опинитися в атмосфері Майдану отримали змогу і учні 5-го та 8-го класів села Гонората, яких завідувачка бібліотекою Світлана Якубовська запросила до
відеоперегляду документального фільму "Революція Гідності". Діти, затамувавши дихання, дивились на перебіг подій на екрані. Під час перегляду ставили зовсім "не дитячі" питання до вчителя, коментували побачене.

Фільм "Революція Гідності"  переглянули і запрошені до районної дитячої бібліотеки керівники дитячого читання закладів районного відділу освіти та читачі бібліотеки.
В бібліотеці селища Борщі відбувся урок мужності "Провісники Гідності", під час якого бібліотекар Оксана Перебітюк розповіла про героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар своє життя, та продемонструвала відеоролик, присвячений Революції Гідності. Біля книжкових виставок  "Україна - країна гідності і свободи" та "Майдан. Україна. Шлях до Свободи" присутні пом'янули хвилиною мовчання Героїв Майдану, запалили свічу пам'яті  Небесної Сотні.
Тематичні заходи до Дня Гідності і Свободи відбулися і в багатьох інших бібліотечних філіях системи. Ці заходи стали своєрідним нагадуванням всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв!

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 1017 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz