Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Листопад » 20 » До Дня Гідності і Свободи
3:58 PM
До Дня Гідності і Свободи

Фортеця духу: до Дня Гідності і Свободи

 

21 листопада країна відзначає День Гідності і Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Цього  дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, які стали учасниками цих подій, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. З нагоди цієї дати в бібліотеках Куяльницької ЦБС відбулись пам’ятні заходи: презентації книжкових виставок, історичні години, години мужності та пам'яті.

В центральній бібліотеці відбувся тематичний літературний акорд «У цих словах – дух гідності народу».

Відкрила захід заступник голови Куяльницької сільської ради з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко, яка зазначила, що напередодні Дня Гідності і Свободи ми зібралися, щоб віддати шану героям Майдану, тим, хто своєю непохитністю та самопожертвою відстояли національні інтереси та європейський вибір України, визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь українців.

Начальник відділу розвитку культури та туризму Ольга Шапран звернула увагу, що ми живемо на самій гарній на світі землі, з гарними традиціями і героїчним минулим і повинні завжди пам’ятати про тих людей, хто стоїть на захисті нашого життя, нашої свободи та незалежності.

Центральною складовою заходу стала велика виставка книжок «Незламна воля до перемоги», присвячена подіям на Майдані та Героям Небесної Сотні. Особливий акорд був створений на таких виданнях, як «Вогняна зима» Андрія Кокотюхи, «Приватний щоденник. …Майдан. Війна…» Марії Матіос,  «Я з Небесної Сотні» Марка Рудневича, «Майдан. Погляд з середини», «The Ukraine» Артема Чапая.

В Гоноратській бібліотеці пройшла година пам'яті "Україна - це територія гідності та свободи". Про трагічні події, які розгорталися на Майдані Незалежності в 2013-14 роках, учням 8 класу місцевої школи розповіла завідуюча бібліотекою Світлана Якубовська. Також дітям була презентована книжкова виставка під назвою "Революція Гідності, охрещена кров'ю".

Пам'ять героїв Майдану вшанували і читачі Липецької бібліотеки під час презентації книжкової виставки «Пам'ять героїв Майдану».

Тематична книжкова виставка «Україна: незалежність, гідність і свобода», присвячена Дню Гідності і Свободи, була розгорнута для читачів селища Борщі.

На подіях українських революцій 2000-х років акцентували увагу відвідувачів та розповідали про події Майдану бібліотекарі села Нестоїта під час презентації книжкової виставки «Слава Україні! Героям слава!»

Історична година «Їм у віках судилося безсмертя» для учнів 6-7 класів була проведена бібліотекарем Бочманівської сільської бібліотеки Ксенією Чиканчи. Бібліотекар розповіла дітям про героїчні події на Майдані, підтверджуючи розповідь демонстрацією документальних кадрів. Завершився захід хвилиною мовчання.

Працівники культури Мардарівської сільської ради на чолі із старостою села Марією Галунець провели інформаційну годину «Вільні творити майбутнє» та розгорнули ілюстровану книжкову виставку «Історичні події України».

В Гидеримській сільській бібліотеці для учнів  була проведена патріотична  година “Свобода, воля і честь - понад усе”.  Під час заходу учні старших класів разом з завідуючою бібліотекою Василисою Полуденною згадали події, які відбувались на Майдані в 2013- 14 роках, переглянули документальну кінохронологію "Євромайдан: Революція Гідності", ознайомилися з книжковою виставкою “Вільні творять майбутнє”. 

Більше фото дивіться на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 1112 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz