Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Листопад » 22 » До Дня Гідності і Свободи
11:23 AM
До Дня Гідності і Свободи

Майдан Гідності: День, що змінив Україну

 

Щороку 21 листопада в День Гідності та Свободи українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Низкою тематичних культурно-мистецьких заходів відзначили цей день і  бібліотеки Куяльницької громади.

В Гидеримській сільській бібліотеці відбулась патріотична година "Майдан, Україна - шлях до свободи". Разом з учнями 9-х класів завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна пригадали події, які відбувались восени на майдані в 2004 (Помаранчева революція) та в 2013 (Революція Гідності) роках. Запаленою свічкою вшанували пам`ять загиблих Героїв Небесної Сотні.

В Косівській сільській бібліотеці відбувся перегляд документального фільму "Від перших наметів до повстання міста...". Бібліотекар Олена Дегтяренко розповіла, що герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух, що саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості, а директор Будинку культури Олена Кондельчук продемонструвала запрошеним документальний фільм, присвячений двом українським революціям Гідності та Свободи.

В Малофонтанській бібліотеці пройшла виховна година "Революція Гідності і Свободи", підготовлена працівниками культури Іриною Дмитрієвою та Іриною Попенко. Ведучі заходу нагадали основні етапи Революції Гідності, а діти зачитали вірші "Як голосно стогне від болю земля", "Моя Україна". Велику увагу викликала і презентація книжкової виставки "Україна - країна нескорених".

Бібліотекарі села Липецьке презентували старшокласникам книжкову виставку "Герої сучасної війни". Присутні пригадали події, що відбувались на Майдані Незалежності в 2013-2014 роках, хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які загинули у вирі Майдану, та героя-односельця Володимира Ісадченка.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 330 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz