Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Листопад » 18 » До Дня Гідності і Свободи
11:33 AM
До Дня Гідності і Свободи

Україна. Майдан. Шлях до свободи

 

21 листопада наша країна вже втретє буде відзначати День Гідності і Свободи, згадувати події двох революцій: Помаранчевої 2004 року та революції Гідності 2013 року, вшановувати Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході України, усіх, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. З нагоди цієї знаменної дати в бібліотеках Подільського району проходить ціла низка тематичних масових заходів.

16 листопада в краєзнавчому відділі центральної районної бібліотеки відбулась історична година "Майдан. Україна. Шлях до свободи" для старшокласників Малофонтанської ЗОШ. Бібліотекар Надія Балабан розповіла присутнім про перебіг подій на Майдані Незалежності, про гідних синів та дочок України, що  першими віддали своє життя заради кращого майбутнього своєї незалежної держави, про мужніх воїнів АТО та наших земляків Віталія Катішева та Володимира Ісадченка, що загинули на сході України, а працівники відділу обслуговування читачів запропонували до уваги школярів огляд книжкової виставки "Майдан. Еволюція духу".

"Від Революції  Гідності до гідного життя" - так бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки назвали урок гідності, який відбувся 17 листопада для учнів 9-го класу місцевої школи. До цього уроку бібліотекарі оформили фотовиставку і підготували огляд однієї книги Марка Рудневича "Я з Небесної Сотні".

Пригадати події, що відбувались на Майдані Незалежності в 2013-2014 роках, зібралися цього дня і  користувачі бібліотеки станції Борщі. Завідуюча бібліотекою Ганна Трояновська організувала для своїх користувачів відео-перегляд "Майдан: Україна - шлях до свободи".

В Гоноратській сільській бібліотеці був проведений День слави "Янголи на білих крилах" з літературно-музичною композицією "Слава Героям Небесної Сотні" та переглядом відеофільму "Небесна Сотня", а в бібліотеці села Мардарівка пройшла патріотична година "День Гідності і Свободи - крок до Європи".

Пам'ять героїв Небесної Сотні вшанували  в бібліотеці села Куяльник під час правової години "Майдан в Україні - шлях до свободи", в бібліотеці селища Борщі відбулась виховна година "Майдан. Україна. Шлях до свободи" (бібліотекар Оксана Перебітюк), а дорослих читачів села Мардарівка зібрала патріотична година "День Гідності і Свободи - крок до Європи".

Презентацію книжкової виставки "Їм у віках судилося безсмертя!" провели і бібліотекарі села Нестоїта, познайомивши читачів з матеріалами про Революцію Гідності, які зберігаються в бібліотеці,  і завершивши її хвилиною мовчання на знак пошани всіх, хто поклали своє життя за єдність України.

Сотні сердець згоріли за перемогу і запалили ще мільйони  сердець. За рідну Батьківщину, за наше з вами майбутнє сини України поклали свої голови на київському Майдані, на донецьких землях. І наш з вами обов'язок перед Небесною Сотнею - продовжити боротьбу за кращу долю українського народу! Слава Україні! І вічна пам'ять героям!

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 735 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz