Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2013 » Березень » 13 » До 90-річчя Котовського району
1:16 PM
До 90-річчя Котовського району
На щастя, на долю, на довгі роки...

Мальовниче село  Нестоїта  розляглося обабіч дороги, що  з’єднує  нині дві держави. Історично так склалося, що живуть в ньому люди різних національностей, які плекають свою мову, свою культуру. Напередодні визначної дати для нашого району саме майстри села Нестоїта, талановиті умільці надали свої роботи для  виставки «Майстри Котовщини – рідному району», яка продовжує свою роботу  в краєзнавчому відділі Котовської ЦРБ.

Найстарша представниця плеяди нестоїтських майстринь  -  Борщан  Ніна  Феоктистівна. Жінка досить поважного віку, але своєї улюбленої справи не полишає досі: тче на верстаті  доріжки, підвіконня, рушники, плете гачком круглі килимки. ЇЇ роботи веселять око, виконуючи практичні функції.

Роботи Поважнюк Лідії Іванівни  виконані в техніці  «вишивка хрестиком». Це різноманітні  серветки та рушники, що прикрашають оселю, роблячи її затишнішою. Особливу  увагу привертає весільний рушник  «На щастя, на долю»,  який майстриня нещодавно вишила для своєї старшої онучки в очікуванні щасливої події.  Є в Лідії Іванівни ще одна онука, тож  бабуся часу не гає – вишиває їй теж рушничок.

Стеля Євгенія Артемівна представила на виставку роботи, плетені гачком: серветницю, ключницю і незвичайної краси рушничок, виконаний в техніці «набивна вишивка». Оксамитові квіти, вишиті на домотканому полотні,  приваблюють зір, даруючи відвідувачам  відчуття весняної радості.

А  Валентина Якимівна  Огороднік  обожнює дитячу тематику:  рушники, простирадла, подушечки вона прикрашає фігурками дитячих казкових героїв: це і Мальвіна, Буратіно, Артемон, Червона Шапочка,  веселі гномики та мальовничі квіти. Майстриня вишиває гладдю, вкладаючи в свої роботи безмежну любов  і  ласку, що викликають  такі ж почуття у глядачів.

Тетяна Сергіївна Осовська, вихователька дитячого садочку, займається прикладним мистецтвом: її  величний лебідь, що пливе по блакитному плесі озера, нікого не залишив байдужим, дивоквіти  чарують  тендітністю і ніжністю… І все це виготовлене з паперу, з підручних матеріалів.

Всіх цих жінок, незважаючи на різний вік, об’єднує любов до праці, до створення красивих автентичних речей, які вони  роблять своїми власними руками, даруючи  цю красу людям.  Запрошуємо всіх, хто цінить самобутнє мистецтво, на виставку робіт нестоїтських майстринь, яка присвячена 90 річниці з дня створення Котовського району  і експонується в краєзнавчому відділі Котовської ЦРБ.

Переглядів: 1134 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz