Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Квітень » 18 » До 70-річчя з дня народження Богдана Сушинського
2:47 PM
До 70-річчя з дня народження Богдана Сушинського

Письменник у вирії епохи

 

15 квітня в центральній районній бібліотеці пройшов День автора з нагоди 70-річчя з дня народження відомого українського письменника, академіка, журналіста Богдана Сушинського "Письменник у вирії епохи". В читацькій залі бібліотеки зібрались представники влади міста і району, громадські організації, творча інтелігенція, працівники культури та шанувальники творчості письменника. 
Відеопрезентацією "Шляхами долі", присвяченою життєвому та творчому шляху Богдана Сушинського, розпочала захід бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. 
З теплими словами привітання, пам'ятними адресами та подарунками до письменника звернулись заступник голови Котовської райдержадміністрації Тетяна Костюк та радник мера міста Анатолія Іванова Марія Мазур, начальник відділу культури Котовської райдержадміністрації Ольга Шапран, керівник Котовського відділення "Аркадійського клубу" Людмила Шиманська та керівник літературного об'єднання "Ліра" Катерина Казначеєва.
Людмила Шиманська від імені керівника літоб'єднання "Промінь" Анатолія Ковальського вручила Богдану Івановичу подарункове видання "Кобзаря" Шевченка. До привітань приєднались поети Олександр Корембліт та Ірина Львова, які подарували ювіляру нові збірки власних  поезій. Працівники районного центру культури та дозвілля підготували для письменника гарне музичне вітання.
Родзинкою другої частини заходу стала
презентація Богданом Сушинським нової книги  "Забуті сторінки забутої історії", яка стала важливою подією для нашого району. Книга відкривається статтею "Коси - столиця лірників" і розповідає про  першу на півдні України школу лірників на території нашого району,  про нашого видатного земляка, громадського діяча , мецената та літератора Євгена Чикаленка, про урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки співцям українського народу. А рубрика "У мистецькому колі" пропонує ряд літературознавчих статей, присвячених сучасним поетам Котовщини: Анатолію Ковальському, Людмилі Шиманській, Ірині Львовій та Катерині Казначеєвій.
Під час
автограф-сесії всі ті, хто згадувався в книзі "Забуті сторінки забутої історії": письменники, бібліотекарі, керівники літературних об'єднань та представники влади, отримали примірники книги з дарчими написами автора. 
Завершився захід святковим фуршетом на честь ювіляра та побажаннями Богдану Івановичу творчої наснаги та сімейного затишку. 

 

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 677 | Додав: Olga | Теги: Сушинський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz