Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Травень » 13 » До 70-річчя Перемоги
8:49 AM
До 70-річчя Перемоги
Вклонися, моя Україна,  цим людям великим і скромним!
 
Давно замовкли громи Другої світової війни, але кожного року в ці травневі дні по всій  Україні  вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники і скромні обеліски. Це означає, що пам'ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній.
До цієї дати в бібліотеках району проходять вечори пам’яті, зустрічі з дітьми війни, ветеранами, їх родинами.
6 травня у селищі Борщі (Зірниця) відбувся святковий концерт до 70-річчя Великої Перемоги «Один уклін полеглим, другий уклін живим», гостями якого стали діти війни. До уваги присутніх була представлена книжкова виставка "Честь і пам'ять непереможеним" (бібліотекар О. Перебітюк), вокальна та танцевальна програма у виконанні школярів (зав. клубом І. Балінська).
7 травня центральна бібліотека села Липецьке (завідувачка – Інга Урсул) запросила учнів 3-6 класів на урок мужності «Вшануємо полеглих і живих»
В цей же день презентація книжкової виставки "Память непомітна - подвиг вічний" в бібліотеці села Малий Фонтан допомогла присутнім поринути у далекі 1941-1945 роки. Після презентації  актив заходу: бібліотекар Ірина Дмитрієва спільно з завучем Малофонтанської школи Ольгою Карабан та зав.клубом Іриною Попенко привітали  на дому пам'ятними подарунками солдатських вдів та єдиного серед живих в селі Малий Фонтан ветерана війни Степана Єфимовича Наталапка.  А 8 травня у Малофонтанській школі біля пам'ятника воїнам-землякам та братської могили визволителям села відбулося урочисте вшанування пам'яті загиблих.
Цього ж дня мітинги до Дня Перемоги біля обелісків слави пройшли в селах Бочманівка та Зелений Кут. Активну участь у їхньому проведені приймали працівники сільських бібліотек, шкіл, Будинків культури, голови сільрад. 
В селищі Борщі пройшов вечір пам’яті "Пам’ять про них збережуть обеліски", під час якого відбулась презентація  віртуальної виставки "70 років Перемога лунає в серцях поколінь" та святковий концерт, після якого ветеранів  і всіх присутніх  пригостили смачною фронтовою кашею.
9 травня  на мітинг-реквієм біля пам’ятника загиблих воїнам зібралась громада села Мурована. Ветеранів і жителів села вітали учні школи на чолі з директором В. П.  Глущуком та головою спілки ветеранів села М. О. Кошетар. Бібліотекар Алла Кошетар підготувала святкову літературну композицію за участю школярів та читачів бібліотеки. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання, до пам'ятника були покладені живі квіти.
 
Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 
 
 
Переглядів: 708 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz