Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Лютий » 13 » До 30-річчя виведення військ з Афганістану
12:04 PM
До 30-річчя виведення військ з Афганістану

Афганський набат в селах Подільщини

 

Не одним сивим пасмом закосичена ця дата – 15 лютого. День, коли в далекому 1989 році закінчилась для народів колишнього Радянського Союзу десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані. Це день, який об’єднує воїнів-інтернаціоналістів в одну родину. За одним столом в сільських бібліотеках, клубах та школах збирається уся громада, щоб вшанувати воїнів-афганців. 

В Новоселівскій ЗОШ пройшов літературно-музичний вечір-зустріч з ветеранами афганської війни "Вже стільки років проминуло, а біль у серці б'є і б'є", на який були запрошені воїни-інтернаціоналісти Микола Сіренко та Ігор Чуба, проведений зав. бібліотекою Оленою Швець і худ. керівником БК Людмилою Мойсенець.   

Вечір-вшанування «Афганістан то біль і смуток, чиєсь обірване життя» в Борщівському НВК №2, підготовлений вчителем-організотором Аллою Затикою та завідувачкою сільською бібліотекою Ганною Трояновською зібрав школярів та представників громади на зустріч з воїнами-афганцями Валентином Настасюком, Ігорем Крушельницьким, Віталієм Затикою, Валерієм Пересадою та Юрієм Колошицем.

Працівники культури села Липецьке Інга Урсул, Любов Лунгул та Лариса Дімпул підготували для старшокласників села зустріч з воїнами-інтернаціоналістами С. Сербулом, В. Чебаном, В. Лазаренко та О. Цурканом під назвою "Афганістаном зранена душа".

В приміщенні клубу села Вишневе пройшов літературно-музичний вечір під назвою «Афганістан – ти біль в моїй душі», підготовлений бібліотекарем села Ставки Тетяною Демяненко та бібліотекарем села Вишневе Антоніною Станько, на який були запрошені воїни-інтернаціоналісти В. Демяненко, О. Кочін, М. Барбірош, О. Вакар.

В Гидеримській сільській бібліотеці відбувся вечір-зустріч "Афганістаном обпалені серця" з воїнами-інтернаціоналістами: Віталієм Бойко, Анатолієм Кримецьким,  Олексієм Ухожаном та Василем Демяненко (підготували зав. бібліотекою Василиса Полуденна та директор Будинку культури О. Смілянська). 

Запрошені на заходи ветерани-інтернаціоналісти щиро ділилися з присутніми своїми воєнними спогадами, отримували навзаєм квіти та подарунки. Від старостів сільських старостинських округів  звучали слова вітання та щирі побажання  здоров'я, миру та добробуту. Бібліотекарі знайомили з представленими книжково-документальними виставками та викладками літератури, виставками дитячого малюнку, присвячених Афганській війні, демонстрували тематичні відеоролики. У виконанні школярів та аматорів художньої самодіяльності звучали хвилюючі вірші та афганські пісні.

Память тих воїнів, хто загинув в Афганістані, і тих, хто пройшовши кривавими афганськими дорогами,  повернувся до рідного дому і не дожив до сьогоднішнього дня, була вшанована хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятників загиблим.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 557 | Додав: Olga | Теги: пам'ять, афганістан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz