Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Лютий » 11 » До 30-річчя виведення військ з Афганістану
10:58 AM
До 30-річчя виведення військ з Афганістану

Назавжди воїни і патріоти: урок мужності в центральній бібліотеці

 

Цими днями в Україні на державному рівні відзначається 30-річчя виведення військ з Афганістану, де протягом 10 років йшла важка кровопролитна війна, яка залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків.До цієї знаменної дати в медіацентрі центральної бібліотеки відбувся вечір-реквієм «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя…», гостями якого стали студенти Подільського професійно-технічного ліцею та воїни-ветерани, учасники бойових дій в Афганістані.

Ведучі вечори Надія Балабан та Людмила Бензар розповіли присутнім про передумови введення радянських військ до Афганістану, озвучили сумну статистику втрат, підкреслили страшні наслідки цієї війни для України, презентували документально-книжкову виставку «Цей одвічний біль Афганістан», присвячену землякам-афганцям, які не повернулися з війни. Розповідь супроводжувались відеорядом з пісень та документальних кадрів подій Афганської війни (бібліотекар Віолетта Зінченко).

Справжній урок мужності, патріотизму, вірності солдатському долгу отримали юнаки професійно-технічного ліцею від запрошених на зустріч воїнів-афганців: голови Подільської районної Спілки ветеранів Афганістану Василя Всеволодовича Мокряка та членів Спілки Миколи Васильовича Сіренка та Олексія Павловича Ухожана, які поділились з юнаками своїми спогадами, згадали своїх бойових побратимів, відповіли на численні питання майбутніх захисників України.

Завершився захід хвилиною мовчання на знак пошани всіх загиблих в тій неоголошеній десятирічній війні та спільним фото на згадку.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 397 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz