Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2022 » Лютий » 2 » До 210-річчя Євгена Гребінки
12:16 PM
До 210-річчя Євгена Гребінки

Творець українського байкарства

 

210 років тому, 2 лютого 1812 року, на Полтавщині народився Євген Гребінка. В українській літературі Євген Гребінка залишився як самобутній поет-лірик, автор блискучих байок, що по праву увійшли до "золотого фонду" нашого письменства, визнаний майстер прози, перекладач, белетрист, педагог, видавець, громадський діяч.

Ювілей письменника не залишився поза увагою Публічної бібліотеки імені Євгена Чикаленка. Так, в центральній бібліотеці для поціновувачів української класики, старшокласників та студентів розгорнута книжкова виставка "Знаю, що правду пишу..." Читачі мають змогу ознайомитись як зі збірками творів Є. Гребінки, так і з окремими літературними творами автора. Цікавими є і книжкові видання, які містять детальну біографію Євгена Гребінки, розповідають про його життєвий та творчий шлях.

В Бочманівській сільській бібліотеці-філії оформлена ілюстрована  книжкова виставка "Байкар, поет, прозаїк".

В Гоноратській бібліотеці для учнів 9 класу місцевої гімназії був проведений літературний портрет "Творець українського байкарства".  Під такою ж назвою пройшла літературна година для юних читачів бібліотеки села Куяльник.

Юні користувачі Косівської бібліотеки стали учасниками відеопрезентації "Нескорена українська душа" та познайомились з оглядом тематичної книжкової викладки.

Тематичні книжкові виставки, виставки-персоналії, книжкові викладки, присвячені 210-річчю з дня народження Є. Гребінки, оформлені і в ряді інших бібліотечний філій громади.

Час, найвищий критерій істинності всього створеного людиною, показав, що написані Гребінкою понад двісті десять років тому твори, і сьогодні продовжують доставляти естетичну насолоду, спонукають до роздумів, несуть світло гуманізму.

Переглядів: 8716 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz