Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2016 » Серпень » 30 » До 160-річчя з дня народження Івана Франка
10:07 AM
До 160-річчя з дня народження Івана Франка

"Я син народу, що вгору йде..."

 

Відповідно до Указу Президента України від 08.12.2015 № 687/2015 “Про вшанування пам’яті Івана Франка”  в бібліотеках нашого району пройшла низка заходів, спрямованих на вшанування пам'яті видатного українського письменника, науковця та громадського діяча, популяризацію його літературної, публіцистичної, наукової спадщини, а також з нагоди відзначення  пам'ятних дат - 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті. На найбільшу увагу заслуговують День автора "Високе світло імені і слова" в центральній районній бібліотеці та коментована книжкова викладка "Знайомтесь: Іван Франко  та його твори" в бібліотеці селища Борщі.

День автора відкрила презентація книжково-документальної виставки "Мій поклик: праця, щастя і свобода", на якій зібрана література про життєвий і творчий шлях Великого Каменяра, критичні статті, документальні видання, відомі художні твори письменника та фотоматеріали.
В рамках заходу відбулась і
прем'єра книги "З фольклорної криниці Франкового села", яка містить зразки українських народних пісень, оповідей з батьківщини Івана Франка - села Нагуєвичі Львівської області, що публікуються вперше.
Інформаційно насиченою стала
краєзнавча довідка "Іван Франко та родина Чикаленків", в якій бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан розповіла про спілкування та творчу взаємодію нашого видатного земляка, відомого українського мецената та громадського діяча Євгена Харламповича Чикаленка з Іваном Франком, доповнена відеопрезентацією з київського Музею видатних діячів  української культури.
Цікавою для читачів бібліотеки стала в цей день і
відеопрезентація «В великім людськім храмі хтось добрим словом мене згадає…», а закінчився День автора кіновечором "Твори Франка мовою кіно".
Завідуючою бібліотекою селища Борщі Ганна Трояновська запросила читачів на
презентацію коментованої книжкової викладки "Знайомтесь: Іван Франко  та його твори", розповіла про Івана Франка як про дитячого письменника,  запропонувала  діткам послухати улюблену аудіоказку  "Три міхи хитрощів" та залучила до поетичної естафети, в якій кожен із присутніх зачитав улюблений вірш Івана Франка.


 

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 667 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz