Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Січень » 4 » ДО 120-річчя Володимира Сосюри і 80-річчя Василя Стуса
5:14 PM
ДО 120-річчя Володимира Сосюри і 80-річчя Василя Стуса

Реабілітовані історією

 

4 січня у центральній  районній бібліотеці відбувся  поетичний вечір "Тернистий шлях українських поетів-ювілярів", присвячений січневим поетам-ювілярам, які зазнали політичних репресій: Володимиру Сосюрі (120 років від дня народження) та Василю Стусу (80 років від дня народження). Обидва поети народилися в різні роки, але в один день - 6 січня, мали різні долі, але мали великий вільнодумний поетичний талант та жагу до свободи слова. 

Бібліотекарі відділу обслуговування Олена Попова та Людмила Поросятковська розповіли присутнім на засіданні читацького салону "Бестселеру" про життєвий та творчий шлях одних з найбільш талановитих поетів українського національного відродження ХХ століття, чия неповторна щирість, інтимна довірливість, музикальність слова зачаровує кожного, хто доторкнувся до його творчості і відчуває в собі генетичний зв’язок зі своїм народом.

Присутні на вечорі поети Іван Янчевський, Валентина Барсукова, Ніна Крутцева та Світлана Чернега продовжили виступ ведучих, продекламувавши свої улюблені вірші з творчого доробку поетів-ювілярів та поділились власними віршами, присвяченими Україні та її народу.

По закінченню заходу бібліотекарі запропонували познайомитись з книжковою виставкою «Мелодія віршів чудових», де зібрані кращі твори Василя Стуса та Володимира Сосюри.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 749 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz