Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Квітень » 12 » До 100-річчя Олеся Гончара
9:04 AM
До 100-річчя Олеся Гончара

"Олесів тиждень" в Станіславській бібліотеці

 

З 3 по 10 квітня в бібліотеці села Станіславка тривав тиждень Олеся Гончара, присвячений 100-річчю  від дня народження великого українського письменника, великого гуманіста, совісті і світоча української нації, видатного діяча, який горів любов'ю до України, палав гнівом супроти її руйначів і зловмисників.    

Завідувачкою бібліотекою Валентиною Христич для дітей та молоді села були підготовлені презентація документально-книжкової виставки "Палітра творчості Олеся Гончара", яка детально відкрила присутнім письменника, як великого майстра слова і вчителя, літературна подорож "Життєві джерела Олеся Гончара" та перегляд відеофільму "Людина, яка змогла стати вільною".

Під час презентації книжкової виставки Валентина Іванівна познайомила присутніх з книгами, подарованими сільській бібліотеці дружиною письменника Валентиною Данилівною, донькою Людмилою, онукою Лесею Гончар та її чоловіком Русланом Найдою.

Зацікавили читачів і розповідь бібліотекаря про власну зустріч з вдовою письменника у місті Києві в робочому кабінеті письменника, і зачитані Валентиною Іванівною листи від Валентини Данилівни Гончар до сільської бібліотеки, адже саме завдяки "Щоденникам Гончара", які редагувала його дружина та відомий поет Микола Палієнко, стало відомо про перебування письменника в 1944 році, як воєнного кореспондента в селі Станіславка.
Про ті далекі події він написав невеличку замітку, що знаходиться сьогодні в краєзнавчому бібліотечному
меморіальному куточку Олеся Гончара, і з якою можуть познайомитися усі станіславці.

Літературна подорож та перегляд відеофільму познайомили учнів 6-го та 10-го класів з біографією, творчим та життєвим шляхом письменника, всією суттю якого була дивовижна любов до України, як до життя.

Детальніше про заходи читайте на блозі ЦБС
 


 

 

Переглядів: 663 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz