Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Січень » 30 » До 100-річчя бою під Крутами
11:36 AM
До 100-річчя бою під Крутами

Крути: і сум, і біль, і вічна слава

 

29 січня 2018 року виповнилось 100 років з дня легендарної битви під Крутами, яка стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, символом жертовності молодого покоління в боротьбі за Незалежну Україну. З метою відзначення роковин цієї славетної історичної події та вшанування пам'яті її учасників в бібліотеках району пройшли урочисті масові заходи.

Так, в бібліотеці селища Борщі відбувся історичний екскурс "Згадаємо юність, що згоріла у Крутах", в Гоноратській бібліотеці - історична година "Стогнали Крути і молився вітер, цілуючи скривавлені сліди",  в бібліотеці села Гидерим - патріотична година "Крути - історична пам'ять народу", в бібліотеці села Мардарівка - історична година «Крути: трагічні сторінки нашої історії». На вечори пам'яті "Крути - славетна сторінка нашої історії" та "Крути: трагедія і уроки" запросили мешканців громади бібліотекарі сіл Липецьке та Куяльник, а працівники культури села Малий Фонтан завітали до сільської школи з годиною пам'яті під назвою "Стогнали Крути і молився вітер".

Під час заходів бібліотекарі  знайомили присутніх з історичною обстановкою, яка панувала в Україні в 1918 році, з ходом бойових дій під Крутами, змальовували образи учасників  бою, студентів Київського університету ім. Святого Володимира та старшокласників Другої Української гімназії ім. Кирило-Мефодіївського братства, презентували ілюстровані книжкові виставки, демонстрували відеофільми, декламували вірші, присвячені юним героям Крут.  

В пам'ять про загиблих під звуки метроному проходили хвилини мовчання та запалювались свічки пам'яті, як аналог вічного вогню.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 508 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz