Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2014 » Квітень » 25 » Дарунок Станіславській бібліотеці від поета-земляка
2:42 PM
Дарунок Станіславській бібліотеці від поета-земляка

Сила друкованого слова

Існує думка, що в сьогоднішньому сьогоденні всі новини люди дізнаються з інтернету, телевізора, радіо, а газети вже не такі популярні, адже вони часто запізнюються з новинами, подовжився час їхньої доставки в села. Але саме завдячуючи статті в газеті «Сільські вісті» про бібліотеку  в селі Станіславка дізналися читачі всіх куточків нашої України.  Листи, бандеролі з книгами прийшли на адресу бібліотеки з Тернопільщини, Закарпаття, Арциза, Львова, Івано-Франківська, а нещодавно і з міста Києва від поета і перекладача Володимира Пояти.

 Володимир Васильович – наш земляк, він народився і виріс в сусідньому зі Станіславкою  селі Ковбасна, там, де як пише сам поет «Дністер, як батько, мов діток з собою, Вкраїну й Молдову за руки веде…».  Наше село автор також гарно знає, бував у ньому в юності,не раз проїздив ним на шляху з Києва до Ковбасної, мав дружні відносини з Максимом Кабаком, нашим односельцем.  

 Володимир Поята – автор поетичних збірок «Співай, моя ліро…», «Колиска з верболозу»,багатьох публікацій у періодичній пресі. У його  творах представлено галерею образів сучасників поета, земляків-односельців з їхніми нелегкими, а іноді й трагічними долями. До болю щемливі його вірші про рідне село і рідний край, де пролягли його перші стежини. Відчуваючи пережите серцем, поет щиро  вболіває за долю рідного краю  - темі покинутого села, осиротілої батьківської хати присвячено чимало зворушливих рядків. Ніжністю, любов’ю та глибокою шаною сповнені рядки  про матір, ностальгією - за своєю рідною землею.

Володимир Поята – лірик, без сумніву, тому його так вабить творчість геніального класика румунської і молдавської літератур Михаїла Емінеску. Поема «Лучафер» та  «Поезії» цього автора в перекладі Володимира Васильовича також зацікавлять наших читачів.

Чотири чудові книги поезій поповнили книжковий фонд нашої бібліотеки і я впевнена, що кожен хто їх прочитає, матиме нагоду прилучитися до справжньої духовної краси і шляхетності. А коло друзів Станіславської бібліотеки поповнилося ще однією чудовою людиною, ліричним поетом, нашим земляком – Володимиром Васильовичом Поятою, за що щира йому вдячність від усіх жителів нашого села.

           

Валентина Христич, завідуюча Станіславською сільською бібліотекою

Переглядів: 1235 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz