Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2020 » Вересень » 22 » "Бібліотечний вересень!
12:25 PM
"Бібліотечний вересень!

"Бібліотека - чудо, бібліотека - клас, вона завжди чекає Вас!"

 

Протягом вересня в бібліотеках Куяльницької громади проходить традиційний місячник екскурсій "Бібліотечний вересень", під час яких бібліотекарі знайомлять з книжковим фондом бібліотек, з новими інформаційними послугами, нагадують правила користування бібліотекою, проводять різноманітні тематичні заходи, щоб залучити до закладів нових користувачів, заохотити дітей та молодь до читання. Заходи проходять згідно до санітарно-гігієнічних вимог адаптивного карантину.

"Подорож у глибини книжкового моря" - під такою назвою пройшла екскурсія в Гидеримській сільській бібліотеці для учнів 3-4 класів. На початку заходу бібліотекар Василиса Полуденнна ознайомила присутніх з "куточком гігієни " та розповіла про правила користування бібліотекою під час пандемії . Потім бібліотекар звернула увагу дітей на книжкові виставки які є в бібліотеці: "Світ казковий і прекрасний" , " Книги що дарують радість" " Це моя Батьківщина це моя Україна", "Моя Україна єдина і Вільна". Більш детально бібліотекар зупинилась на книжковій виставці під назвою "Книга вчить, як на світі жить".З задоволенням учні приймали участь в іграх-вікторинах "З якої казки герой", "Впізнай казкового героя ", "Мульти -вікторина " та "Розгадай загадку".

В  рамках "Бібліотечного  вересня"  в  Качурівській бібліотеці  відбулась відеоподорож «Найсучасніші  бібліотеки  світу». Цього  дня  до  бібліотеки  завітали  маленькі  читачі, для яких    бібліотекар  Катерина Гоцуленко  підготувала не тільки цікаву розповідь про бібліотеку, як скарбницю знань, а й яскраво  ілюстровану  книжкову  виставку «Скринька  казок" з новими книжковими виданнями.  

В бібліотеці села  Вишневе відбулася екскурсія з учням 1-3 класів  Вишнівської ЗЗСО І-ІІ ст. під назвою "Бібліотека - чудо, бібліотека - клас, вона завжди чекає Вас!". Бібліотекарі  села Вишневе Антоніна Станько  та села Ставки Тетяна Дем'яненко розповідали діткам історію виникнення книги, відгадували тематичні загадки, читали книги та переглянули мультфильм про те, як поводити себе у приміщені бібліотеки.

Бібліотека села Бочманівка запросила учнів  2-4 класу на інтерактивну відеоказку  "Казка  від  бібліотечного  мишеняти". Бібліотекар Ксенія  Чиканчі розповіла  дітям  про  казки, які вона читала в  дитинстві, та запропонувала  переглянути фільми-казки   "Морозко" і  "Маша і  Ведмідь". А потім бібліотекар звернула увагу маленьких читачів на книжки з народними українськими казками та порекомендувала кожному цікаву казочку, яку діти із задоволенням взяли додому почитати.

Гарний захід в рамках  "Бібліотечного вересня" відбувся і в бібліотеці села Борщі. З нагоди календарного свята Дня миру бібліотекар Наталія Іванкова підготувала для своїх маленьких відвідувачів перегляд відеороліка "Ми за мир" та мультсеріалу "Моя країна Україна". З неабияким азартом та задоволенням діти гортали сторінки книжок з тематичної книжкової виставки, читала вірші, розфарбовувала малюнки та просто спілкувались один з одним.

На екскурсію до бібліотеки завітали і маленькі читачі села Дібровка. Особливо зацікавила них демонстрація бібліотекарем Оксаною Чернявською книжок з доданою віртуальною реальністю, які нещодавно отримали усі бібліотечні заклади громади, зі сторінок яких немов оживають малюнки з головними героями.

Екскурсією бібліотечним закладом залишилися задоволеними і маленькі читачі села Мурована, якім усе в бібліотеці стало до вподоби: і розповідь бібліотекаря Алли Кошетар, і розгорнуті привабливі книжкові виставки, і цікаві і яскраві ілюстрації нових бібліотечних книжок.

Всі заходи "Бібліотечного вересня" проходять  цікаво  та  пізнавально.  Двері  бібліотеки  завжди  для  всіх  гостинно  відчинені для маленьких та великих читачів!

Більше фотографій дивись на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 876 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz