Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Листопад » 20 » Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2017
11:28 AM
Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2017

З Україною в серці.  Муроване та Борщі на професійному майданчику

 

Протягом минулого тижня ще дві бібліотеки ЦБС Подільського району зустрілися у батлі в рамках районного конкурсу "Бібліотечний батл (спаринг): бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику". 

Першою на професійний ринг ступила бібліотека-філія села Муроване. 15 листопада мурованська бібліотекарка Алла Кошетар завітала до бібліотеки села Борщі, якій в цьому році виповнилось 5 років, з осінньою мозаїкою для самих маленьких читачів під назвою "Фрукти, овочі для нас вірні друзі повсякчас".  

Захід розпочався з огляду книжкової виставки-експозиції "Щедрість рідної землі" з розділами: "Осінні дари", "Овочеві витівки", "З городу до столу", майстерно доповнені кольоровими ілюстраціями та дарами рідної землі. 

Після огляду бібліотекар розповіла маленьким про походження  улюблених усіма українцями овочів та фруктів, загадувала діткам загадки та проводила вікторини "Хто коли дозріває?", ""З чого мама варить борщ?", "Які ми знаємо кісточкові фрукти?". Проводити захід допомагали активні читачі мурованської бібліотеки Владислав Колесник та Ангеліна Дзюбенко, які задавали діткам питання, декламували вірші та гуморески. 

Під час осінньої мозаїки в клубній залі  звучали дитячі пісні про щедру осінь, а на згадку про захід обидві бібліотекарки подарували маленьким учасникам  призи-солодощі та повітряні кульки, отримавши навзаєм обіцянку частіше відвідувати бібліотеки та читати побільше книжок.

І вже наступного дня, 16 листопада, бібліотека села Муроване, яка в цьому році відмічає 65-річчя, приймала у своїй оселі гостей з села Борщі:  бібліотекаря Наталію Іванкову та її читачок-помічниць: Мирославу Мараренко та Ірину Квятковську. Вони привезли мурованським школярам літературно-музичну композицію "Пам'яті Квітки Цісик присвячується..." з циклу "Видатні українці світу". 

Розповідь бібліотекаря про видатну американську співачку українського походження, яка все життя прожила в Америці, мала неперевершений голос, багато нагород, але душа якої належала Україні, допомагали розкривати фотовиставка "Чарівна квітка України" та цікавий відеоряд презентацій, інтерв'ю, спогадів.

У цілковитій тиші слухали присутні улюблені Квіткою Цісик українські пісні у виконанні самої співачки "Стоїть гора високая" та "Журавлі" ("Чуєш, брате мій") та зворушливі рядки віршів Тоні Білоус "Я - квітка",  Тетяни Чорновіл "Пісня весняної Квітки", Галини Фітель "Чарівна Квітка", Степана Бабія "Квітка Цісик", які декламувала Ірина Квятковська. 

Присутній на заході співак-аматор В'ячеслав Іванков подарував усім улюблену пісню Квітки - "Два кольори", а Мирослава Мараренко зачарувала трепетним виконанням пісні "Київський вальс" ("Місто спить, згасли вогні").

Сподобався глядачам і запропонований бібліотекаркою конкурс юних художників, які на листі паперу намалювали квітку, що, на їх погляд, найбільш підходить до образу талановитої співачки та личить її особистості. 

Дуже приємно, що бібліотекар обрала для конкурсного заходу саме цю тематику, відкрила для школярів ще одне ім'я видатної людини - українки, яку полюбив увесь світ і якою ми всі можемо пишатися разом з усім світом.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 560 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz