Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2017
3:26 PM
Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2017

Від української пісні - до японської чайної церемонії

 

Цьогорічний професійний конкурс "Бібліотечний батл (спаринг): бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2017", в якому беруть участь шість бібліотек району (Станіславка, Любомирка, Коси, Муроване, Соболівка та село Борщі, відкрила  бібліотечна пара Станіславка - Коси. 

Чудового сонячного дня бібліотекар села Коси Олена Дегтяренко завітала до Станіславської бібліотеки, де запропонувала читачам "Вечір української пісні". До Станіславки вона  приїхала зі своїми помічниками, ученицями косівської школи, Вікторією Бевзюк та Анастасією Вітенко. У виконанні бібліотекарки та дівчат прозвучали чудові українські пісні про матір і калину, пісні на вірші Тараса Шевченка, Андрія Малишка, Володимира Івасюка. Не обійшлось і без улюблених народом "Чорнобривців" та "Червоної рути", слова яких підхопив увесь зал. 

Захід пройшов у дружній атмосфері. По закінченні вечора гості з Косів пригостили станіславських глядачів духмяним домашнім короваєм на знак поваги до присутніх та гостинності землі, яку вони представляють.

Зі зворотнім візитом не забарилась і завідувачка Станіславською сільською бібліотекою Валентина Христич, яка приїхала до Косівської бібліотеки з  "Вечором японської культури" з нагоди Року Японії в Україні. 

Готуючись до заходу, Валентина Іванівна ретельно продумала його кожну складову. Розпочала вечір  з презентації книжкової виставки "Країна вранішнього сонця", під звуки японських музичних інструментів розповіла про державні та народні символи країни,  японські традиції і ритуали. Як справжній бібліотекар-професіонал,  підготувала для кожного із присутніх  буклети з рекомендаційним списком літератури та вебсайтів про Японію.

Гарним і несподіваним сюрпризом для глядачів стала поява "справжньої японської гейші" в блакитному кімоно, з традиційним макіяжем та зачіскою, яка подарувала усім чудовий танець з віялами. Молодий педагог з Станіславки Анастасія Копиця не тільки виконала майстерний танок, а й протягом усього заходу була незамінною помічницею бібліотекаря.

Разом із Валентиною Іванівною вони провели з глядачами розважально-ігрову програму з конкурсами "Створи власний оберіг" на виготовлення японського ієрогліфа, "Япона-мама", де молоді дівчата "в цікавому положенні" збирали пелюстки троянд, та "Японський перекладач".

Не обійшлось на заході і без традиційної чайної церемонії, яка супроводжувалась цікавими коментарями  про різні сорти чаю, про його лікувальні можливості та оглядом матеріалів преси, присвячених Японії. Увінчував японський вечір подарунок від станіславців косівській бібліотеці - кущ яскраво жовтих хризантем, улюбленої квітки японських імператорів. 

Захід виявився дуже цікавим, динамічним, інформаційним, розважальним і повністю відповідав професійним вимогам конкурсу. Чекаємо на інші батли!

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС

 

Переглядів: 575 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz