Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2015 » Листопад » 9 » "Бібліотечний спаринг-2015"
10:34 AM
"Бібліотечний спаринг-2015"

На бібліотечному майданчику - з любов'ю до України

 

Ось і добігло кінця тепле та сонячне "бабине літо", що зігрівало та радувало Котовську землю. Водночас добіг до кінця і районний бібліотечний огляд-конкурс "Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2015". Закрити конкурс випало бібліотекам-ювілярам села Куяльник та села Новоселівка, масові заходи яких об'єднала спільна тема - Україна.
"Я люблю Україну!" - таку назву мала
народознавча година, проведена 3 листопада бібліотекарями села Куяльник для юнаків та дівчат села Новоселівка.  Завідувачка куяльницькою бібліотекою Тетяна Бойко провела презентацію книжкової виставки "Україно моя, ти одна, як життя". Бібліотекар Марія Каназірська запросила старшокласників до участі в літературному конкурсі "Україна єднає усіх", конкурсах "Люстерко" - "Що я зробив би, якби став президентом?" та "Відгадай українську пісню" та в грі-пантомімі "Відгадай слово". Усі присутні пригощалися українським "смаколиками" - канапками із чорного хліба з салом, коли мова зайшла про сало, без якого немислима українська кухня, згадували овочі, з яких готується український борщ. А на згадку про захід усім учням залишилися невеличкі призи та спільне фото.
5 листопада завідувачка бібліотекою села Новоселівка Олена Швець відвідала село Куяльник та запросила школярів місцевої школи стати учасниками мовного калейдоскопу "Мова наша калинова". Бібліотекарка відкрила захід презентацією  книжкової виставки "Мово моя українська, батьківська, материнська", а далі залучила молодь до цікавої конкурсної програми. Учні активно змагалися у конкурсах "Скоромовка", "Перекладач", "Швидкісний експрес" та "Відгадай предмет у чорній скриньці". Всі учасники конкурсної програми отримали заохочувальні призи.
Дуже приємно, що обидва конкурсні заходи перетворилися в яскраві та видовищні дійства. Поєднані однією українською тематикою  учасниці були одягнені в національне українське вбрання, стіл прикрашав хліб-сіль на вишитому рушникові, книжкові шафи - кетяги калини та пшеничне колосся. До участі з обох сторін були запрошені читачі - гарні дівчата у вишитих сорочках та різнокольорових віночках,  які майстерно декламували вірші та співали українські пісні. Словом, і остання пара учасників "Бібліотечного спарингу" довела свою досвідченість та професійність.
Конкурсні "двобої" закінчилися,  попереду на журі чекає нелегкий вибір у визначенні переможця, а методичний відділ - "робота над помилками" учасників. В любому випадку для бібліотекарів-конкурсантів  це - ще один крок до підвищення майстерності у оволодінні професією.

Детальніше про заходи читайте на сторінках блогу ЦБС
 

Переглядів: 675 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz