Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2019 » Липень » 15 » "Бібліотечне літо-2019"
1:20 PM
"Бібліотечне літо-2019"

Бібліотеки запрошують до світу краси і мистецтва

 

У розпалі тепле і сонячне літо – час шкільних канікул, коли є багато вільного часу, щоб побалувати себе цікавою книгою. А в бібліотеках Куяльницької громади у розпалі бібліотечна програма «Діти+Книга=Веселе літо», де під час різноманітних заходів діти дізнаються про нові цікаві книги, беруть участь у різноманітних конкурсах, голосних читаннях, обговореннях, інтернет-спілкуванні, пізнають світ мистецтва, тобто проводять свій вільний час цікаво і з користю.

Цікавим та змістовним заходом минулого тижня стала презентація книжкової виставки-інсталяції "Українське мистецтво давнє і сьогочасне" в Гидеримській сільській бібліотеці. Завідуюча бібліотекою Василиса Полуденна ознайомила учнів 5-7 класів  з такими книжками як М. Чумарна "Вишивання долі", Т. Кара-Васильєва "Українська вишиванка", з енциклопедичним виданням І. Лисенко "Співаки України", зі збіркою "Музей народной архитектуры и быта Украины", приділивши особливу увагу книзі "Марія Приймаченко", присвяченій видатній українській народній художниці. Бібліотекар розповіла дітям автобіографію Марії Приймаченко, ознайомила з її творчістю. Не залишилась без уваги і мистецьке видання "Петриківський розпис - колір традицій".

Цікавою була розповідь бібліотекаря і про визначні здобутки мистецтва Київської Русі, такі як іконопис, який живе й розвивається вже понад тисячу років. Потім дітям було запропоновано познайомитися з онлайн-галереєю сучасного мистецтва в Одесі.

Мистецтву прекрасного був присвячений і захід в бібліотеці села Коси. Бібліотекар Олена Дегтяренко запросила дітей до участі у вікторині "Дивлюсь на світ очима квітів". Перед початком вікторини бібліотекар розповіла про унікальність та красу кожної квітки, коротко розповіла про квітковий етикет. Особливу увагу бібліотекар приділила королеві квітів – троянді.

Далі настала черга веселої вікторини, де діткам потрібно було відгадати, про яку саме квітку йдеться мова. Залишали бібліотеку діти з гарним настроєм, з новими знаннями та цікавими книжечками про квіти.

 

Переглядів: 406 | Додав: Olga | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz