Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2012 » Грудень » 13 » Андріївські вечорниці в центральній районній бібліотеці
5:10 PM
Андріївські вечорниці в центральній районній бібліотеці

«Кличемо вас на вечорницях гуляти, Андрія справляти, Калиту кусати, на дівочу долю ворожити…»

З давних–давен  славилася Україна таким звичаєм, як ворожіння у ніч на Андрія. Ця давня традиція – прекрасний витвір людської фантазії, призабутий сьогодні. У краєзнавчому відділі Котовської ЦРБ вирішили повернути йому життя і оживити свято молодості наших предків.      «Кличемо вас на вечорницях гуляти, Андрія справляти, на дівочу долю ворожити, щоб в дівках не сидіти. Ще й на коцюбі стрибати – Калиту кусати», - таке запрошення отримали студенти  1-го курсу медичного училища. 12 грудня, напередодні свята Андрія Первозваного, вони завітали до краєзнавчого відділу Котовської ЦРБ.

Зустрічала їх господиня вечорниць (бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Іванівна Балабан) такими словами: «Українські вечорниці починаємо як раз, хай же сміх і пісня ллється в серце кожного із вас. Просимо всіх у нашу хату – превелику, пребагату. Від зірниці до зірниці хай лунають вечорниці». Вона познайомила юнаків та дівчат з тематичною виставкою «Свята. Традиції. Звичаї», підготовленою працівниками відділу обслуговування, та, звертаючись до представлених книг, розповіла  молоді  звідки пішов  звичай гадати на Андрія та  як саме найчастіше гадали на Україні дівчата.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 866 | Додав: Olga | Теги: свято, юнацтво, народознавство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
bibliotekar
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz