Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Головна » 2018 » Грудень » 14 » Андріївські вечорниці
11:55 AM
Андріївські вечорниці

На Андріївські вечорниці зібрались у бібліотечній світлиці

 

Вже стало доброю традицією відзначати свято Андрія Первозваного - Андріївські вечорниці - в центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС. Вже шостий грудень поспіль в бібліотеці оживає найяскравіше та найколоритніше свято молодості наших предків.

На Андріївські вечорниці  завітали студенти медичного училища (1 курс С, куратор Секрієр О. В.), яких в українській світлиці гостинно зустрічала господиня - бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан. Вона розповіла молоді про історію цього свята та звичай гадання на Андрія. 

Потім почалися справжні вечорниці: дівчата гадали на насіння, мірялися чобітками до порогу, рахували дрівцята, частували голодного песика балабушками, щоб дізнатись, щоб дізнатись, на яку з дівчат чекає швидке заміжжя в майбутньому році, а хлопці веселили дівчат: розповідали небилиці, читали дотепні гуморески, кусали Калиту на здоров'я та щасливу долю.

В бібліотечній залі звучали веселий сміх та українські пісні, цікаві загадки та народні прислів'я. 

Потім господиня запросила присутніх гостей на запашні варенички та смачний чай з печивом і цукерками та подарувала всім дівчатам по вишневій гілочці з побажанням щасливої дівочої долі.

Детальніше про захід читайте на сторінках блогу ЦБС

Переглядів: 377 | Додав: Olga | Теги: свято, Україна, народознавсто | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz