Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Меню сайту
Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Друзі сайту
Главная » 2011 » Грудень » 15
Свято Калити

Кожен українець має бути обізнаний з історією свого народу, мусить знати як жили наші діди і прадіди,  їхні звичаї та традиції,  вірування та прикмети.

Зараз настала пора осінньо-зимових свят. Серед них найбільше відзначається своєю поетичністю й неповторністю свято Андрія Первозванного. Саме в ніч під "Андрія" українська молодь з давних-давен збиралася на вечорниці, де дівчата вишивали, плели, шили, пряли та ворожили на майбутнє весілля, намагалися дізнатися ім'я cудженого. Жодні вечорниці не обходились без Калити - солодкого калача з діркою посередині, який кусали парубки, "щоб не жити у журбі" та справжньої української страви - вареників.

В день святого Андрія, 13 грудня, на такі вечорниці запросила гостей  Станіславська сільська бібліотека. Учні станіславської школи та молодь села, одягнені в національні костюми, веселилися та співали, ворожили, кусали Калиту, пригощалися варениками, слухали цікаві розповіді запрошених майстринь.


Переглядів: 6813 | Додав: Olga | Дата: 2011-12-15 | Коментарі (0)

Вхід
Посилання
Блог Публічної бібліотеки ім. Є. Чикаленка Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради
Архів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright ЦБС © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz